Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Καρδιολογικό

Γενικά

Στο παιδοκαρδιολογικό τμήμα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών αξιολογούνται παιδιά από τη νεογνική έως και την εφηβική ηλικία.

Τα παιδιά αυτά προσέρχονται σε μας επειδή είτε ο παιδίατρός τους ακούει κάποιο καρδιακό φύσημα ή το ίδιο το παιδί παρουσιάζει κάποιο καρδιολογικό σύμπτωμα, όπως ταχύπνοια ή ανεπαρκή πρόσληψη βάρους στα μικρότερα παιδιά, «πόνο στο στήθος» ή λιποθυμικό επεισόδιο στα μεγαλύτερα.

Πολύ σημαντικός λόγος προσέλευσης στο τακτικό εξωτερικό παιδοκαρδιολογικό ιατρείο είναι επίσης και ο προληπτικός έλεγχος παιδιών της προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ιατρικές Υπηρεσίες

Οι συνήθεις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι μικροί μας ασθενείς είναι η κλινική καρδιολογική εξέταση, το ηλεκτροκαρδιογράφημα και ένα έγχρωμο triplex καρδιάς και μεγάλων αγγείων.

Εάν κριθεί αναγκαίο από τον εξειδικευμένο παιδοκαρδιολόγο του τμήματος, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και άλλες καρδιολογικές εξετάσεις, όπως holter καρδιακού ρυθμού 24ώρου, τεστ κόπωσης, tilt test, κλπ.

Στο τμήμα μας διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται όλων των ειδών οι συγγενείς και επίκτητες καρδιοπάθειες που απαντώνται στην παιδική ηλικία.

Ασθένειες

Αρρυθμία Διαβάστε περισσότερα

Ένα συχνό αίτιο προσέλευσης στο παιδοκαρδιολογικό ιατρείο είναι η αρρυθμία, περιπτώσεις δηλαδή στις οποίες η καρδιά χτυπάει είτε πολύ γρηγορότερα απ’ ότι θα έπρεπε ή με μη φυσιολογικό τρόπο.

Την καρδιακή αρρυθμία την αντιλαμβάνεται συνήθως ο παιδίατρος με το στηθοσκόπιο. Αλλά και το ίδιο το παιδί, όταν είναι μεγαλύτερο, μπορεί να περιγράψει ότι αισθάνεται την καρδιά του να χτυπά περίεργα ή να φτερουγίζει.

Επίκτητες καρδιοπάθειες Διαβάστε περισσότερα

Συχνά στο παιδοκαρδιολογικό τμήμα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το σύνδρομο Kawasaki και σπανιότερα με άλλες πιο σοβαρές καρδιοπάθειες όπως για παράδειγμα την μυοκαρδίτιδα.

Συγγενείς καρδιοπάθειες Διαβάστε περισσότερα

Ως συγγενείς ορίζονται οι καρδιοπάθειες με τις οποίες γεννιέται κανείς. Συνηθέστερες συγγενείς καρδιοπάθειες είναι οι διαφόρων ειδών επικοινωνίες, π.χ. μεσοκοιλιακή, μεσοκολπική («τρυπίτσες» δηλαδή στην καρδιά), διαφόρων ειδών στενώσεις, π.χ. ισθμική στένωση, στένωση πνευμονικής ή αορτικής βαλβίδας, όπως και οι κυανωτικές καρδιοπάθειες, π.χ. η τετραλογία Fallot, η μετάθεση των μεγάλων αγγείων, ο αρτηριακός κορμός και άλλες.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα που προκαλούν οι συγγενείς καρδιοπάθειες, όταν είναι σημαντικές είναι είτε η δυσκολία στην αναπνοή και η ανεπαρκής πρόσληψη βάρους στα μικρότερα βρέφη ή η κυάνωση, το να είναι δηλαδή το παιδάκι «μπλε» αρχικά γύρω από τα χειλάκια του.

Συνήθως, στην καθεμία απ’ αυτές ακούγεται χαρακτηριστικό φύσημα, το οποίο είναι σε θέση ο παιδίατρος του παιδιού να ακούσει με το στηθοσκόπιο και να στείλει το παιδί για αξιολόγηση, πολλές φορές πριν καν προλάβουν να εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Φύσημα, προκάρδιο άλγος, λιποθυμία Διαβάστε περισσότερα

Το πολύ συχνό αθώο φύσημα, το προκάρδιο άλγος ή αλλιώς «πόνος στο στήθος» όπως και τα λιποθυμικά επεισόδια, αν και συχνά θορυβούν τους γονείς και αποτελούν συχνά αιτία προσέλευσης στο παιδοκαρδιολογικό ιατρείο μας, σπάνια οφείλονται σε καρδιακή πάθηση στα παιδιά, χρήζουν όμως και αυτά προσεκτικής αξιολόγησης από εξειδικευμένο παιδοκαρδιολόγο.

Γιατί εμάς

Το τμήμα μας διαθέτει εξειδικευμένους παιδοκαρδιολόγους κι όχι απλά καρδιολόγους ενηλίκων, με σπουδές στο εξωτερικό και με πολυετή πείρα στην διάγνωση και την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο σύμπλοκων παιδικών καρδιοπαθειών.

Η διάγνωση μίας σοβαρής συγγενούς καρδιοπάθειας σε ένα παιδί έχει συχνά τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνο στο ίδιο το παιδί, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένειά του.

Αυτό απαιτεί όχι μόνο να έχει κανείς τη γνώση και τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, αλλά να διαθέτει και την ευαισθησία να σκύψει με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω από το άρρωστο παιδί και την οικογένειά του.

Οι γιατροί που στελεχώνουν το παιδοκαρδιολογικό τμήμα μας, μαζί πάντα με το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελούν μια ομάδα που διακρίνεται για το ήθος και τη φροντίδα τέτοιων δύσκολων περιπτώσεων.

Ιατροί Τμήματος

ΜΠΕΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
Παιδοκαρδιολόγος

Διευθύντρια Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία αρχικά και εξειδικεύθηκε εν συνεχεία στην Παιδιατρική Καρδιολογία. Συνεργάζεται με το Παιδιατρικό Κέντρο και το Μαιευτήριο ΓΑΙΑ από το 2013.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου...

ΤΣΙΜΠΛΗΣ ΧΑΡΗΣ
Παιδοκαρδιολόγος

Επιστημονικός Συνεργάτης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ειδικεύθηκε αρχικά στην Καρδιολογία στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», έλαβε και Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Γενικής Καρδιολογίας (2016), και στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στην Παιδιατρική Καρδιολογία ...

 

Δείτε ακόμη

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα

NEWSLETTER

Συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας
για να εγγραφείτε στο newsletter μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
8 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διστόμου 5-7, Μαρούσι, ΤΚ. 151 25

210 6862339/397

[email protected]

www.paidiatriko.gr

SITEMAP

Αρχική

Πληροφορίες

Για εμάς

Επικοινωνία

Ασθένειες

Ιατροί

Νέα/Προσφορές

Κλείστε Ραντεβού

Ιατρικός Κόσμος

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ©2016 | DISCLAIMER |   ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

 

Made by ZONEPAGE

 

Καρδιολογικό | www.paidiatriko.gr

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.